Vanaf begin oktober 2018

De opleiding Literatuur bestaat uit drie academiejaren: ‘Stromingen en bewegingen’ en ‘Genres en theorieën’ en ‘Grote auteurs’ Elk academiejaar bestaat uit twee semesters. Alle academiejaren, semesters en lessen kunnenFoam Balance V3 Fresh Wit New Runnerinn Standard Vongo wFEadq afzonderlijk gevolgd worden. Wie alle jaren volgt, heeft na drie jaar een diep inzicht in de het domein van de literatuurwetenschap en een brede kennis over verschillende auteurs, stromingen en genres.

 

Literaire stromingen en bewegingen

Tijdens het academiejaar 2018-2019 organiseren we het onderdeel ‘Stromingen en bewegingen’

gr Zwart Trainers 300 Balance Women's New gqFHZwf8Z

in Mechelen. Deze jaargang biedt een overzicht van de opeenvolgende stromingen en bewegingen die het literaire landschap getekend hebben in Europa en Amerika. Specialisten van universiteiten uit binnen- en buitenland dompelen je onder in de rijke geschiedenis van de literatuur en analyseren literaire topwerken die kenmerkend waren voor hun tijd.

Uitzonderlijk omvat dit semester 9 lessen ipv 8. U krijgt er dus een gratis les bij! Deze eerste les, Premoderne literatuur en ontwikkeling van literaire stromingen kan gezien worden als een inleidende les. Ze heeft uitzonderlijk plaats op een dinsdag ipv op een donderdag.

Donderdagavond in Mechelen
Taal: Nederlands
Semester 1: eind 300 gr New Zwart Women's Trainers Balanceseptember 2018 tot en met januari 2019
Semester 2: februari tot juni 2019

Semester 1 en 2 kunnen afzonderlijk gevolgd worden.

5 881101 Damessneaker 1 Max Nike Air 38 Maat 300 Edition Special W Multicolor Yw87xqp

 

Genres en theorieën

Tijdens het academiejaar 2019-2020 organiseren we het onderdeel ‘Genres en theorieën’ in Mechelen. We verkennen belangrijke literaire genres van vroeger en nu. We bekijken het ontstaan van bepaalde genres en bestuderen het werk van de belangrijkste representatieve auteurs. We nemen ook graag enkele lessen op uit het domein van de literaire theorie. Hoe lees en interpreteer je poëzie? Hoe analyseer je een literair werk? Zo krijg je een dieper inzicht in de wetenschap van de literatuur dat je leeservaring blijvend zal verrijken.

Donderdagavond in Mechelen
Taal: Nederlands
Zwart Women's Trainers gr New Balance 300 Semester 1: eind september 2019 tot en met januari 2020
Semester 2: februari tot juni 2020

Semester 1 en 2 kunnen afzonderlijk gevolgd worden.

 

Grote auteurs

Tijdens het academiejaar 2020-2021 sluiten we de cirkel in Mechelen met het onderdeel ‘Grote auteurs’. In een reeks van 16 lessen komt een eigenzinnige selectie van auteurs aan bod die het literaire landschap gevormd of beïnvloed hebben, of die gekend zijn voor hun inspirerend oeuvre. De auteurs uit de jaargang ‘Grote auteurs’ vullen de auteurs aan die later aan bod komen in de jaargangen ‘Stromingen en bewegingen’ en ‘Genres en theorieën’.

Donderdagavond in Mechelen
Taal: gr Women's New Balance 300 Trainers ZwartNederlands
Semester 1: eind september 2020 tot en met januari 2021

gr Zwart Trainers 300 Balance Women's New gqFHZwf8Z gr Zwart Trainers 300 Balance Women's New gqFHZwf8Z gr Zwart Trainers 300 Balance Women's New gqFHZwf8Z gr Zwart Trainers 300 Balance Women's New gqFHZwf8Z gr Zwart Trainers 300 Balance Women's New gqFHZwf8Z gr Zwart Trainers 300 Balance Women's New gqFHZwf8Z gr Zwart Trainers 300 Balance Women's New gqFHZwf8Z
Semester 2: februari tot juni 2021

Semester 1 en 2 kunnen afzonderlijk gevolgd worden.
In het academiejaar 2021-2022 starten we de cyclus opnieuw met het deel ‘Literaire stromingen en bewegingen’. Het is op elk moment mogelijk om in te stappen en drie jaar later de volledige opleiding af te ronden.

 

300 gr Women's Zwart Trainers New Balance